Вие сте тук: Начало Кметът поставя табу върху разкопки по улици, завършва "Марица-юг"

Кметът поставя табу върху разкопки по улици, завършва "Марица-юг"

За месец напред кметът инж. Иван Тотев забрани разкопаването на улици по районите, докато кметовете там обходят и лично се запознаят с текущите проблеми.

Аварийните ремонти, регламентирани по закон, ще се разрешават само от комисия, в която ще има представител и на районната администрация.

Скоро разкопаха в "Тракия" уж аварийно, а се оказа нов строеж, ще прекратя това, мотивира се кметът. Същото е заявил и пред шестимата районни кметове, с които днес проведе първата си среща след встъпването им в длъжност.

Инж. Тотев ще им даде по-големи възможности да разполагат с парите от наеми на гаражи, но след представени проекти за реконструкции и ремонти. Предвижда през следващите години общината да изгради собствена подземна инфраструктура, която да предоставя под наем на различните оператори. През втората половина на декември той ще е готов да представи концепция за цялостно решаване за дълго време напред на проблема с дупките. Междувременно 58 хил. лв., икономисани от изграждането на паркоместа по бул. "България", ще бъдат прехвърлени на предстоящата в четвъртък общинска сесия на фирмата "Драгиев и ко", с която има сключен от предишната градска управа договор за улични кръпки по спешност.

Тези дни започва довършването на реконструкцията на бул. "Марица-юг" с остатъка от 50-милионния заем, теглен още по времето на кмета Иван Чомаков, допълни инж. Тотев.