Вие сте тук: Начало Иван Тотев: Разкриваме 150 нови работни места в Пловдив със съдействието на общината

Иван Тотев: Разкриваме 150 нови работни места в Пловдив със съдействието на общината

Най-голямата българска аутсорсинг компания разкрива център в Пловдив за 150 интелигентни млади хора.

Сред подобни по големина и капацитет на академичната общност градове Пловдив е избран за извънстоличен център на най-голямата българска аутсорсинг компания „Софика Груп”, която започва набирането на своите кадри сред завършващите интелигентни и владеещи чужди езици пловдивски студенти. Още през януари ще има поне 50 назначения, които до края на 2013 г. да се увеличат до 150.

През тази година общината полага големи усилия да комуникира с бизнеса и да презентира Пловдив като добро място за правене на бизнес. Неслучайно още със структурата на общинската адмнистрация създадохме новото звено „Развитие”, в което назначихме хора да правят анализи на състоянието на град Пловдив и неговото презентиране като привлекателен за бизнес град, съобщи инж. Тотев. Стъпванетона „Софика груп” тук е резултат на продължили почти 7 месеца контакти с фирмата, свързана високите технологии и колцентрове, допълни той.

Създаването на работни места с висока добавена стойност за младите и талантливи хора е сред нашите най-големи приоритети. Инвестиции като тази позволяват да запазим образованите и квалифицирани хора, завърши висшите училища в града ни, като по този начин развиваме интелектуалния и научен потенциал на Пловдив и същевременно спираме изтичането на мозъци от региона”, заяви кметът на общината инж. Иван Тотев. Пред присъстващите на събитието той показа вестник с негово интервю в началото на мандата, в което инж. Иван Тотев заявява, че ще работи така, че до края на 2012-та година да направи пресконференция, на която да обяви разкриването на нови работни места в града. Днес, още преди края на 2012-та година и десетина месеца след интервюто, това мое желание е факт, допълни още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

 

 

В топ 10 сме в Централна и Източна Европа по брой на заетост.

Аутсорсингът представлява изнесени ресурси, хора и технологии на базата на високо технологични платформи, даващи възможност отдалечено да се извършват дейности, свързани с оптимизиране на действия около упралвлението на информационните тихнологии, на финансите, човешките ресурси, юридически процеси и обсужване нуждите на големи копрпорации, обясни изпълнителният директор на „Софика Груп” Стефан Бумов. Нашият капитал са добре обучените хора, грамотни, говорещи езици, разбиращи различните специфики на икономическото знание, отбеляза той и благодари на община Пловдив за подкрепата.

Според него стъпването в града под тепетата е абсолютно доказателство как  Пловдив предоставя много добри условия за развитието на този тип бизнес. Според направените сравнителни анализи градът предоставя  концентрация на академична общност и комбинация от условия – бизнес среда , ниво на компетентност на хората , квалификация и владеене на чужди езици. Това е първата стъпка за децентрализация на бизнеса . В момента компания има 700 служители в своя софийски централен офис. Амбицията е до 3 години персоналът да се увеличи двойно, като част от него ще бъде в Пловди. Началните заплати са над средните за страната и региона.

Продължаваме усилията да привличаме бизнеса в Пловдив, като предоставяме възможно най-добрите условия за неговото развитие, така че да се разкрият и максимално работни места, увери кметът.