Вие сте тук: Начало 7 млн. лв. за нови детски градини

7 млн. лв. за нови детски градини

3 млн.лв. ще заложим догодина за разширението и строителството на нови детски градини. Като се добавят резервите в Специализирания фонд, който е пред закриване, ще станат 7 млн., прогнозира инж. Иван Тотев.

Нова градина с 6 групи ще бъде построена върху окрупнен общински  парцел до ЦДГ „Чайка“. Готов проект има още от времето на Иван Чомаков, предстои му само да бъде осъвременен. Самата „Чайка“ сега е в отчайващо състояние, вторият етаж е затворен, а част от децата са настанени в блокове на ул. „Богомил“, даде пример кметът.

Предстои цялостен анализ и консултации с районните кметове къде разкриването на детски градини и ясли е най-наложително, за да се насочат натам ресурсите. Със сигурност в списъците ще попадне разширението на ОДЗ „Космонавт“ в район „Северен“.

Електронното записване и класиране в детските заведения ще бъде въведено максимално бързо.  Тотев е получил подкрепа от софийския си колега Йорданка Фандъкова. Фирмата, разработила електронния прием в столицата, във вторник  ще направи презентация в общината.

Електронното записване ще прерасне в система за контрол – като се започне от качеството на грижата за децата, менюто им, и се стигне до възможността за заплащане с кредитни карти, допълни инж. Тотев.