Вие сте тук: Начало „Гладстон“ в ремонт, ново осветление в подлеза

„Гладстон“ в ремонт, ново осветление в подлеза

Полагаме най-висококачествената асфалтова настилка, която да издържи за години на интензивния трафик по улицата, посочи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи първата копка от започващата днес реконструкция на ул. „Гладстон“ в участъка от Градския дом на културата „Борис Христов“ до ул. „Преслав“.

За 20 дни ремонтът ще приключи, а после за същия срок трябва да е готов и вторият етап от реконструкцията на улицата до кръстовището при църквата „Св. Петка“, съобщи кметът.

Междувременно ще светне и компрометираният от години подлез до Централна поща.

Полагаме най-висококачествената асфалтова настилка, която да издържи за години напред на интензивния трафик по улицата, посочи инж. Тотев. По време на ремонта ще поставим анти-паркинг колчета по двата тротоара, които бяха любимо място за нарушителите на регламентираното паркиране, допълни той.

Втората част от този лот – една от трите позиции в голямата обществена поръчка за пътната инфраструктура на Пловдив на стойност над 3 млн. лв., е ремонтът на част от бул. „Източен“ с подмяна на водопровода.

В близките дни предстои начало на ремонта на бул. „Никола Вапцаров“, където преди асфалтирането също ще се подменя водопроводът. Следват „Богомил“ и продължението на „Димитър Талев“ до Овощарския институт. В Агенцията за обществени поръчки вече е публикувано обявлението за реконструкция на моста над Марица на „Васил Априлов“.

През цялата година ще затваряме улици за ремонти, но така сме ги планирали, че да осигурим и автомобилното движение, посочи кметът. Той призова шофьорите да следят информацията по медиите и на сайта на общината за поетапните затваряния на пътните участъци. Там се публикуват и промените в линиите на градския транспорт.

Може да има кратковременни неудобства, но очакваме добър резултат, който отговаря на желанието на пловдивчани за модернизирането на нашия град, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.